lauantai 28. marraskuuta 2009

Jälkiä talven kunniaksi

Koska keli sallii, niin miksei käyttäisi sitä kerrankin hyväkseen.

Kävin nyppäämässä lähimetsään aamusella kolme verijälkeä.

Hurjalle tein reilun 500m kahdella kulmalla ja lisäksi pari lyhyempää jälkeä kulmalla nuorisoa ajatellen. Hiukan ennen kolmannen jäljen loppua alkoi (luonnollisesti) vesisade...

Ennen ”illan” pimeyttä Hakke saapui tapahtumapaikalle ja pääsi elämänsä ensimmäiselle jäljelle. Jälki kiinnosti alun lyhyen pätkän melko mukavasti, jonka jälkeen piti sitten ryhtyä lisäämään vauhtia, jonka seurauksena nenä nousi tietenkin maasta. Loppuun asti päästiin pienien vauhdintiputtamisien jälkeen kohtuullisesti. Sorkan Hakke nosti haulla ja nappasi sen välittömästi mukaansa.

Seuraavaksi jäljelle pääsi Huua. Jälki oli Huualle toinen. Alku tarkaan ja suht rauhallisesti. Ensimmäisellä suoralla piti otta pari vauhtipyörähdystä =O/ Ensimmäisen makauksen merkkasi melko hyvin, ei kuitenkaan tarkistanut mitenkään erityisen hyvin. Toinen suora menikin jo sitten paljon rauhallisemmin ja paremmin, muutaman kerran ajautui sivuun jäljeltä, jonne palasi kuitenkin hyvin nopsaan ja omatoimisesti. Toinen makaus tutkittiin jo paljon tarkemmin ja pitipä siihen konttiakin nostaa. Loppusuoralla vaan paransi menoaan ja jäljesti suoraan sorkalle, jonka nappasti suuhun.

Koska Niilo ei pelipaikalle päässy, pääsi Hakke ajamaan toisenkin jäljen. Nyt meno lähenteli jo jäljestämistä ja kun narun yläpäässäkin oli rauhallisempaa, malttoi Hakkekin keskittyä työn tekoon. Tosin, vieläkin piti välillä yrittää lisätä vauhtia hurjasti. Vauhti tiputettiin kuitenkin maltillisesti ja hiljaa pysähtymällä ja annettiin Hakken itse miettiä, mitä oltiinkaan tekemässä. Makauksen Hakke merkkasti tällä jäljellä syömällä. Sorkasta mentiin aavistuksen ohi mutta vain aavistuksen.

Hakkella varsin mukavat ensimmäiset jäljet, eikä Hurjankaan meno hullumpaa ollut. Voisin jopa väittää, että Hurjan häntä kertoi nyt (minullekin), koska tehtiin tosissaan töitä. Mikäli kelit sallii, niin eiköhän me jokunen jälki vielä vedetä.

Ei kommentteja: