torstai 14. heinäkuuta 2011

Yleistä lätinää

Aikas paljon ollaan koirien kanssa lomailtu ja pidetty hauskaa, jotain lätinää nyt kuitenkin.

Kesäkuun lopulla oli viimeiset ohjatut agitreenit ennen kuukauden taukoa. Tällä kertaa ohjaaja oli jollakin tapaa kuosissa, koiralla oli havaittavissa pienoisia vireongelmia... Hurjan ja Hupin laitoin agipitsiin Raumalle, Huualle 3 starttia, Hupille huvinpäiten yksi..

Käyttöön oon ottanut nyt privaattipäivät. Privaattipäivänä yks rakkine saa yksityistä spesiaalia huomiota ja on yleensä koko päivän mun ja Rinsessan touhuissa mukana, eikä tarhassa lainkaan. Hupin privaattipäivään esim. kuului pitkä aamuinen pyörälenkin metsässä vapaana päästellen, pihapuuhia, TOKOa/tottista ja Rinsessan kanssa leikkimistä (johon Hupin btw. Syttynyt nyt ihan kympillä;o)).

Hemin kanssa on koitettu pihassa ottaa perus tottisjuttuja ja onnistumis% on melko vaihtelevaa. Maahanmenon tuo välillä liiankin fiksu tehomoottori oppi alle vartin ja se on melko varma kotosalla, tosin joskus tarttee vielä apuja. Seuraaminen on joko ON tai OFF. Sit kun on ON, niin seuraa kuin saksansusikoirakonsanaan, täysin oikeassa paikassa ja jopa ehkä liiankin liki ja tillittää ylöspäin. Sit kun on OFF, ei pysy edes metrin etäisyydellä kuin nanosekunnin kerrallaan. Nooh, nou paineita, näillä mennään. Sama ON/OFF on myös agissa valloillaan mutten jaksa siitäkään ottaa painetta. Kontaktit osaa ja keppien perusteet hallussa, näistä on hyvä jatkaa... Niin ja kotikepeille on raivatuu nyt tilaakin, josko sitä ryhtyi treenaamaan hiukan useemmin?
Lelulla oon Hemin kanssa leikkinyt paljon, kun niin tekis mieli beaglea, joka palkkaantuu lelulla päivästä riippumatta. Kivasti on tämäkin edennyt ja repii ja riepoo sopivasti =o)

Hirmu viettää vapaaherran elämää ja nauttii siitä. Näyttelyjuttuja treenaillaan joskus pihassa ja jos on mukana agitreeneissä, pääsee ottamaan muutamia esteitä. Ja kuten sanottu, Hirmu nauttii olostaan. Ikää tulee kohta 9v. , samat lenkit menee kuin muutkin, fillarilla en oo yli vuoteen juoksuttanu, kun ei siitä oo oikein koskaan kovasti tykännyt.

Huua treenaa lähes toivottoman ohjaajansa kanssa agia ja tottistellaan silloin tällöin. Hurjan spesiaali on myös Hemin juoksuttaminen ympäri pihaa. Ja voi sitä riemua!!

Tässähän näitä tällä erää. Tulossa siis maksettuina menoina agipitsi Raumalla ja parit näyttelyt.

Ei kommentteja: