lauantai 18. huhtikuuta 2009

Agiliitoa kisamuodossa

Tänään kisailtin oman seuran kisoissa molempien (Hupi ja Hurja) kanssa yhdet startit. Heti aamusella päräytettiin paikalle ja koiruudet sai (joutui?) jäämään autoon koko aamupäiväksi, kun itse oli töissä.

Ykkösten rata oli ensi silmäyksellä vaativa mutta loppujen lopuksi vaativin kohta oli alun kepeille meno. Meidän onneksi erityisesti Hurjan kanssa on treenattu ohjureilla vaikeitakin keppikulmia.

Hurjan rata:
Aluperin olin ajatellut (ennen kun näin radan) ottaa lentävän lähdön, kuten loppiaiskisoissakin. Tällä radalla se ei kuitenkaan tullut kysymykseenkään ja kun Hurja kerran pysyy paikallaan, oli normilähtö edessä ekaa kertaa kisoissa. Hurja pääsi hyvissä ajoin imuroimaan hallin lattiaa, ettei sitten lähdössä ja radalla tarvitse enää toteuttaa itseään nuuskuttelun muodossa.

Hurja pysyi hienosti lähdössä ja nenä ylhäällä.Keppien treenaamisesta on mitä ilmeisimmin ollut hyötyä, koska kepeille meno sujui enemmän kuin hyvin.
Ensimmäinen kielto otettiin A:lta: Hurjalla oli hyvin vauhtia koko radan ja niin tässäkin kohtaa. Olisi pitänyt ohjata koiruus suorempaan A:lle. Nyt Hurja tuli reilusti vinossa, eikä yrityksestä huolimatta päässyt ylös.

Toinen kielto oli niin ikään ihan oma moka... Jäi sitten käskyttämättä 16 hyppy ja Hurja tuli ohi. Älyttömän hyvä rata kuitenkin kaiken kaikkiaan ja meidän hitain este, keinu, meni sekin normaalia nopeammin.

Tulos siis 10 ja sijoituskin 3. =O)

Hupin rata:
Tapansa mukaan Hupilla oli vauhtia hiukan enemmän kuin taitoja: Kaksi kieltoa otettiin kepeiltä: ensimmäisellä yrityksellä Hupi pyyhälsi ohitseni keinulle ja toisella yrityksellä tyrkkäsin koiruuden itse väärälle puolelle.
Keppien jälkeen meno oli todella vauhdikasta ja sujuvaakin. Kontaktit Hupi otti mennen ihmeen siivosti. Kielto tuli kuitenkin vielä 6 hypyltä: Olisi pitänyt jarruttaa/kääntää Hupia aikaisemmin. Koiruus tuli 5 hypyltä niin lujaa, että kuin yritti reagoida myöhässä tulleeseen käskyyn, melkein kaatui kun yritti ponnistaa.

Hyvä hyllyrata siis, etenkin kun Hupi ei ole treenannut talven aikana missään ryhmässä ja treenikerat on laskettavissa melkein yhden käden sormilla.

Rata piirretty ulkomuistista!




Kisoista jäi niin työntekijänä kuin kisaajanakin hyvä fiilis ja nyt innolla odotetaan kesäryhmien alkua ja selaillaan ahkerasti SAGI:n kalenteria....

Ei kommentteja: