lauantai 1. lokakuuta 2011

"Nuoriso" kiihdyttelemässä

En mä ehkä Hurjaa ihaa nuoriso -kategoriaan enää laske, mutta onhan se toki lauman toiseksi nuorin. Nuoriso tulee siitä, kuin lähtiessäni koirien kanssa johonkin ilmoitan aina isännälle, millaisella kokoonpanolla oon lähdössä kulkuun: tyyliin nuoriso, ääripäät, beaglet jne.

No juu mutta siis asiaan.

Lauantaiaamu alkoi uintireissulla Rinsessan kanssa Nakkilan uimahalliin. Tempaisin Huuan ja Hemin kyytiin mukaan ihan siltä varalta, että keli suosii ja ajellaan samaa kyytiä Kirjuriin Lännen vinttikoirien järjestämään (perinteiseen?) koirien kiihdytyskisoihin.

Ja sallihan se sää. Mikään kovin lämmin keli ei, tuulesta johtuen, ollut mutta aurinko jaksoi paistaa.

Kisoissa vedettiin siis vinttareiden viehettä pitkin nurmikkoa ja otettin aikaa eri sarjoissa.
Hiukan epäilin, mitä mahtaa beaglet sanoa vieheestä, kun eivät ole koskaan moista nähneet ja etenkin ku se viehe oli muovipussi... Eniten ehkä epäilytti Hemin touhut, näin jo ilmoittautumisessa sieluni silmin, kun se lähtee täysin päinvastaiseen suuntaan tai vaihtoehtoisesti ryntää yleisön joukkoon kavereita moikkaamaan.

Apuohjaajat Heidi ja Tuija menivät koirien kanssa lähtöpaikalle ja minä Rinsessan kanssa maaliin odottamaan.
Kumpikin koira oli jo lähdössä hiukan kuula jumissa. Hurja kuulemma lähes pelästy viehttä, kun se tipautettiin maahan...

Alkuun päästyään Huua tuli vieheen perässä ilmeellä: "Mikähän juttu tää nyt on" ja oli (ilmeisesti?) yllättynyt löytäessään mut maalissa, viehe ei oikeastaan sit vissiin kiinnostanut...
Hemi ei meinannut päästä jutun juonesta kiinni. Lähti heti alussa kaartamaan pois päin vieheestä. Yllättävää kyllä, kun huomasi vieheen liikkuvan hieman kauempana, lähti perään (takellellen) ja tuli sen perässä maaliin asti.
Ei sit ihan onnistuttu beagleja muovipussilla huijaamaan ;)

Hurjan aika oli 10.942s (32,9km/h) ja Hemin 14.062s. (25,6 km/h)

Kivaa oli (ainakin mulla ja Rinsessalla ja vissiin koirillakin), seura ja sää suosi. Ensi vuonna ehkä sitten uudelleen ja tiedä vaikka keväällä (vuoden suunnittelun jälkeen) saisi aikaiseksi poikettua maastojuoksuihin, joita kiihdytyksetkin järjestänyt yhditys pitää.

Vielä parit kuvat pojista. Kuvat on ottanut Merja Marttila, kiitos!

Ei kommentteja: