tiistai 1. helmikuuta 2011

Tiistain toivotut

eli liitelemässä agin muodossa.

Viikossa tuntuu olevan liian vähän iltoja siihen, että ehtisin hallilla viettämään niistä kahta. Niinpä luovuinkin (tai siis ilmoitin) ettei me treenata Hurjn kanssa enää kouluttajien maanantain ryhmässä. Em. johtuen tavoitteena on mennä tiistaisin hallille ennen kuin vedän treenit omalle ryhmälleni.

Tänään nakkasin koko porukan autoon kolmen jälkeen ja suunnistin kohti hallia. Rata oli tullut jo aikaisemmin saähköpostiin, eikä se tuntunu mitenkään eirtyisen kinkkiseltä, eikä sitä kyllä ollutkaan.

Ehkä jonkin sortin edistymistä ohjaajan toiminnassa on nähtävissä, eikä kaikki ohjauset ole enää kolmannella kerralla totaalisen myöhässä.

Hurjalla oli kiva vire ja vauhtia, haistelua on huomattavasti vähemmän kuin viimeksi. Haisteluun on otettu nyt tiukka linja ja se on hallissa totaalisen kiellettyä, myös silloin kun otan ohjeita vastaan tai turisen muuten vaan.

Rata meni siis suht kivasti, päänvaivaa tuottaa edelleen putkeen irtoaminen, jos putki ei ole Hurjan mielestä itsestään selvä tai kulma on hankala. Noh, ehkä tänään siihekin tuli taas edistystä. Keinu on edelleen hidas mutta tänään sekin meni reippaasti, kun Hurjaan hiukan hetsattiin ruuan avulla. Täytyy nyt vaan muistaa ihan joka kerta ottaa keinua samalla tavalla, kun hallilla käydään.

Hupi kohelonttilonttinen meni vauhdikkasti kuten aina. Hupille päänvaivaa tuottivat tänään vaatimuset tiukoista kurveista hankalissakin kulmissa olevilla hypyillä. Toisaalta, kun ei koiralta ole moista vaadittu, ei sitä ehkä ensimmäisellä kerralla voi vaariakaan. Hupi kuitenkin yrittää parhaansa ja se on hyvin helposti motivoitavissa. Nyt pitää otta itseään niskasta kiinni ja mennä useammin hallilla muistuttamaan Hupille keppien sisäänmenoa ja kontakteja. Kummassakaan ei voi sanoa suurta ongelmaa olevan mutta muistuttamista ja hiomista ne molemmat vaatii, jotta jossain kohtaa voidaan laittaa ilmo menemään kisoihinkin.

Hemi pääsi ottamaan sekä suoraa, että mutkaputkea ja hienosti ne menikin. Kepit otettiin pariin kertaan ja niissä ohjaaja sai neuvoja omaan liikumiseeni. Siis ihan sellaisiin, joihin en ole edes itse kiinnittänyt mitään huomiota. Alastulokontaktia otettiin hetken ja sitä onkin nyt tarkoitus opettaa ihan eri tavalla, kuin olen muille koirilleni opettanut.


Kiitsa rainerille!!

Ei kommentteja: