maanantai 23. helmikuuta 2009

Dameiluja

Tänään kaivetiiin damit talviteloilta ja aloitelttiin NOMEilut ohjauksilla ja markkeerauksilla pellolla.

Ensin tein pitkän, pelto-ojan suuntaisen neljän damin linjan. Pismälle damille oli matkaa varmaan hiukan vajaa 200m. Hyvin oli Hupilla linja mielessä, ainoastaan toiseksi viimeiselle piti vahvistaa, kun meinasi poukata liiaksi sivuun.

Linjan jääkeen tehtiin, edelleen motivoituna, suuntia. Nyt sitten löytyikin jo sitä omaakin tahtoa: Hupi meinasi ihan väkisin oikaista vasemmalle, kun tarkoituksena oli tehdä selvä 90 kulma. Vaikkei tuo ihan penaalin terävin kynä olekaan, muutaman takaisintulon jälkeen meni ohjaus perille hyvin.

Markkeeraukset tein ensin ykkösinä molemmille puolille, vasen tolpan juureen ja oikea ojan reunaan ison puskan juureen. Näiden jälkeen kakkonen samoihin paikkoihin, ei ongelmaa. Matkaa ei ollut mainittavasti. Loppuun vielä älyttömän helppo kolmonen, jossa ainoa ongelmana oli dami, jolla ei ollut kunnon kiintopistettä, sen Hupi markkeerasi liian lyhyeksi mutta löysi kuitenkin nopeasti pienen haun jälkeen.

Pillipysäytyksiä otettiin matkalla pellolta pihaan. Hyvin pysähtyi mutta 50% meni maahan.
Lopuksi vielä kolmen damin muisti: Pellolle mennessä tie haarautuu kolmeen. Jokaisen tien päähän käytiin viemässä yhdessä dami. Käveltiin pihaan asti ja Hupi sai hakea omavalintaisessa järjestyksessä. Tapojensa mukaan Hupi haki viemisjärjestyksessä, ensimmäisenä viedyn ensiksi.
Hyvät treenit. Nyt ruvetaan pikkuhiljaa vaikeuttamaan treeniä, kuitenkin niin, että vähintään puolet on motivoituja treenejä. Katsellaan, josko kehitys on mun makuuni riittävää ja ehditään muilta lajeilta riittävästi treenaamaan, niin ehkäpä koeilmokin jossain kohtaa lähtee ;O)

Ei kommentteja: