lauantai 16. toukokuuta 2009

Kisakausi korkattu haun osaltakin

Kisakausi korkattu haun osaltakin

Kalevin kisoihin on melkein pakko mennä, vaikka oli treenitkin jääneet vähälle.
Ja Hupin ukkotreenit on kyllä jääneet tosi vähälle, tänä vuonna yhdet treenit takana.

Kisa alkoi ukoilla. Arvonnassa saatiin Hupin kanssa viimeinen nummero, eli odotteluaikaa oli sellaiset kolme tuntia. Yllättävän nopsaan tuo aika meni, muiden kisailijoiden kanssa höpistessä ja sakumaanikko pennun touhuja katsellessa.

Eka ukko nousi ihan keskilinjan vierestä, 20m:stä, vasemmalta. Ensimmäiseltä pistolta tullessa näin kyllä että luukku oli kiinni ja Hupi poikkesinkin piilolla, ei kuitenkaan aloittanut ilmaisua. Jätin asian sikseen ja laitoin oikealle etu nurkkaan. Oikean piston jälkeen jäin keskilinjalle aavistuksen ennen piiloa ja lähetin vasemmalle. Hupi kurkkasi piiloon ja aloitti ilmaisun. Ilmaisu oli katkonainen ja koira levoton. Puutteellinen.

Toinen nousi (muistin mukaan) reilusta 200 oikealta, avoin piilo. Hyvä ilmaisu, eikä tullut vastaankaan oikeastan lainkaan. Erinomainen.

Kolmas ukko nousi ummparista hiukan ennen 300m. Ekalla lähetyksellä kuulu hau hau ja koira hiljeni. Kutsuin pois ja lähetin uudelleen. Nyt hieno ilmaisu, vaikka edelleen rauhaton, Hupi pyöri ympäri piiloa tapansa mukaan. Erinomainen.

Pistoja taisi tulla kaiken kaikkiaan 9 tai 10. Työskentely oli alkuun hyvää mutta pitihän pirun käydä kertaalleen katon kautta ympäri (tämäkin paha tapa, josta yritetään koko ajan pois) ja nosti konttiakin ainakin kerran. Työskentelystä meni sitten niitä pisteitä...

Tulos ukoilta 148p.

Melkein suoraan maastosta tottikseen. Keli oli lämmin ja mitä ilmeisimmin kunto ei ole ihan kohdallaan, sen verran oli kieli pitkällä. Seuraaminen ei ollut meidän tasoa, seurasi toki mutta hiukan oli kontakti hakusessa. Istuminen ok. Meidän varmassa liikkeessä, maahan menossa tarvitsi kolme käskyä ja seisomisessakin kaksi. Noudot muuten ihan tason mukaiset mutta muisti taas, että kapulaahaan voi kantaa laipastakin (hypyssä) ja putosihan se sitten. Eteenmeno muuten hyvä mutta eteni käskyn jälkeen muutaman mittansa. Paikallaolossa tuli koiralle vissiin joku oikosuku, nousi toisen ohjaajan käsksytä istumaan ja hetken päästä seisomaan, eteni muutaman askeleen ja ilmeestä päätellen tässä kohtaa muisti, että olis viissin pitänyt maata (näkyi puskan läpi) ja meni takaisin maahan. Pisteitä 78, eli ei tosiaankaan mennyt odotusten mukaan.

Tottiksesta taas suoraan esineisiin. Nyt oli väsymys meidän puolella. Hupi haki hyvin ja rauhallisesti ravaten koko ajan. Normaalisti juoksee alkuun, kuin päätön. Kaikki esineet nousi ja pisteitäkin 28.

Tulos siis kevään ekoiksi kisoiksi ihan jees, II pisteillä 254.

Tästä on hyvä jatkaa ja kuntokin on TuplaPotkun takia hyvässä noususuhdanteessa =O)
Kiitokset Harjavaltaan taas kerran loistavasti järjestetyistä kisoista ja kisakumppaneille hyvästä seurasta.

Ei kommentteja: